Kosttillskott från naturen

Kosttillskott från naturen

Kosttillskott har blivit allt mer populära som ett sätt att ta hand om sin kropp. De har olika funktioner och hjälper dig oavsett om du vill bli starkare, gå ner i vikt, har ont eller bara vill ge din kropp vad den behöver. Det finns oändligt många affärer och märken som säljer kosttillskott och som har olika lösningar för sina kunder. Några har specialiserat sig i kosttillskott från naturen. Produkterna är enkla: De kommer direkt från naturen och bearbetas knappast. Det svåra ligger i att veta vad dessa produkter är bra för och hur man ska använda dem. Här listar vi några av dessa kosttillskott som kommer direkt från naturen!

Brännässla

Brännässlan sticks och svider kanske men gör underverk för din kropp.

Brännässlan har använts inom läkekonsten sedan urminnes tider. Växten innehåller ca 70 hälsogivande näringsämnen och har genom tiderna visats sig ha många hälsofördelar. Listan är lång på fördelarna av att äta brännässlor: Nässlans höga mineralinnehåll är bra för hår, hud och naglar och kan därför användas vid problem med till exempel acne, eksem och torrt och skört hår. Nässlan är även bra vid låga järnhalter, är blodsockersänkande, stärker immunförsvar och kan ha goda effekter vid övergångsåldersproblem, samt verka förbättrande vid godartade prostataförändringar. Den har en ytterst blodrenande effekt, och är ett allmänt stärkande medel för hela kroppen. Förutom att vara mycket basgörande/avsyrande innehåller den även myrsyra som har en infektionshämmande effekt.

Nypon

Nypon är en bomb av näringsämnen och vitaminer som kroppen behöver. Bäret innehåller mycket C-vitamin som gör under för din kropp och stärker den inifrån. Tack vare sitt höga innehåll utav fytokemikalier så stärker nyponet immunförsvaret i kroppen och hjälper till att behålla cellerna unga. Nyponet har sedan länge använts för att bygga upp och rensa kroppens bindväv i till exempel ådersystemet och för att stödja elasticiteten i bland annat benen, hjärnan och hjärtats ådror. Nypon innehåller även många antioxidanter, som skyddar mot nedbrytning av viktiga ämnen i kroppen.

Gurkmeja

Gurkmeja heter Curcuma longa på latin och ingår i familjen ingefära-växter. Det är en flerårig ört som innehåller polyfenolen curcumin vilket ger gurkmeja dess gula färg. Växten härstammar från Asien och odlas främst i Kina, Indien och på ön Java. Gurkmeja används mot inflammationer i leder, muskler och andra organ. Man har också i olika studier sett ett lyckat resultat hos de som äter gurkmeja och försöker gå ner i vikt eftersom inflammationer hämmar fettförbränningen i kroppen.

Naturmedicin har använts länge och är populärt bland många som vill undvika kemiskt framtagna mediciner, de har även bevisad effekt och man kan säkert säga att de använts längre än de moderna produkter vi idag köper. Så det är inte konstigt att nypon, brännässla och gurkmeja är de största storsäljarna när det gäller naturmedicin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *