Racercyklistens förnödenheter

Racercyklistens förnödenheter

Förutom en racercykel finns det ett antal saker som en racercyklist inte klarar sig utan. Här berättar vi vilka dessa saker är.

  • Har du någonsin träffat en racercyklist som inte dricker mycket kaffe? Förmodligen inte. Att gillar racercyklar och att dricka kaffe går hand i hand på såväl en kosmisk nivå som på molekylnivå. Det är ett samband som vetenskapen inte kan förklara. Som racercyklist kan du inte leva utan din espresso och alla som säger någonting annat ljuger förstås.
  • Appen Strava är ett annat måste för varje racercyklist. Om din cykeltur inte finns dokumenterad på Strava räknas den inte. Om din GPS strular och resulterar i att du får en bättre tid än en cyklist av yppersta världsklass har du all rätt att hävda att ditt resultat stämmer och att du faktiskt är snabbast i världen.
  • Om du inte har en cykelkeps är du inte en riktig racercyklist. Du kanske rentav har en hel samling med cykelkepsar i olika färger och elasticitet i din garderob?
  • Som racercyklist är du som besatt av geler. Detta trots att du förmodligen skulle kunna skaka fram någonting mindre processat och mer välsmakande i ditt kök. Att få i sig en gel är dock någonting som sätter din karaktär på prov. På samma sätt som man med åldern kan lära sig att tycka om till exempel oliver, är du inte en initierad racercyklist förrän du kan sätta i dig en gel utan att kräkas eller klökas.
  • Cykelglasögon. Hur skulle du klara av att cykla i solsken om det inte vore för dina cykelglasögon? Det skulle du inte göra, det skulle vara helt omöjligt! Du skulle ständigt behöva ta bort händerna från styret för att försöka skydda dina ögon. Hur kan personer som inte cyklar undgå att förstå detta?
  • Cykelkläder av lycra. Hur vore en värld utan elastiska material som lycra? Förmodligen sämre! Att bära hudnära cykelkläder är ett måste för att förbättra prestationsförmågan med några sekunder, oavsett hur lång din cykeltur är. Lycra innebär också att du tvingas hålla kroppen i form och att du dagligen kan begrunda dina enorma lår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *