HLR-utbildning i Stockholm

Att hjärt-lungräddning är en potentiellt livräddande kunskap, och därmed väldigt värdefull, är någonting som de allra flesta av oss redan känner till. Det du kanske inte har tänkt på är att du kan rädda livet på närstående personer genom att gå en HLR-utbildning i Stockholm. En amerikansk kvinna är ett levande exempel på detta, då hon för några år sedan rädda livet på sin son efter att ha gått en HLR-utbildning. När arbetsgivaren föreslog att de anställda skulle få lära sig hjärt-lungräddning och första hjälpen, tyckte hon att det var en utmärkt idé. Att få lära sig någonting nytt som potentiellt sett kan hjälpa någonting annat såg hon som positivt, men hon anade inte hur rätt det skulle visa sig att hon hade.

Kvinnan i fråga är mor till två söner, då i åldrarna 8 och 11 år. Barnen utövade olika sporter och kvinnan menade att de är en helt vanlig familj. Det som skulle äga rum i köket i samband med middagen var dock allt annat än normalt. Tamm Schneider, som kvinnan heter, hade gått en HLR-utbildning på fredagen, och tisdagen därpå var olyckan framme. Hon kunde knappt tro sina ögon när hon såg vad som hände – en av sönerna höll på att kvävas av middagen.

Gå HLR-utbildning i Stockholm – rädda liv på personer som kvävs

Hon behöll dock lugnet och kände ett lugn. Hon bad sin man ringa 911 (112), precis som hon lärt sig under sin HLR-utbildning. När de fick svar mådde sonen i princip bra, så ingen medicinsk personal var tvungen att skickas ut till platsen. Kvinnan hade gått sin utbildning på nätet, så hon hade inte ens fått praktiskt träning i hjärt-lungräddning när hennes son plötsligt befann sig i nöd. Hon var osäker på om det hon gjorde skulle hjälpa, och har sedan dess noggrant tittat på i princip alla HLR-videos som finns tillgängliga. När allt var över hann hon reflektera och tänka vad som kunde hänt om hon inte hade utfört hjärt-lungräddning.

Om du vill vara säker på hur du ska gå tillväga för att utföra hjärt-lungräddning i en nödsituation, rekommenderar vi dig att gå en HLR-utbildning i Stockholm och införskaffa denna viktiga kunskap.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *