Massagepistol för hemmamassage

Att ta sig an spända muskler är någonting som kräver tid och erfarenhet. Många gånger kan en avslappnande massage i hemmet vara behagligt, men det är sällan tillräckligt för att mjuka upp muskelknutor eller djupa spänningar. De många massageredskap som finns för att stimulera triggerpunkter och nå in i musklerna, har sällan den djupgående effekt man skulle behöva uppnå. En massagepistol kan vara ett bra sätt att nå steget fram till verklig effektiv massage på djupet!

Vem använder en massagepistol?

I takt med att allt fler tränar kontinuerligt, har marknaden växt väsentligt under senare år. Allt fler vill komma tillrätta med överansträngda eller felbelastade muskler. Att motverka värk samt att få bättre flexibilitet, kan ha stor inverkan på resultaten från träningen. Daglig massage är dock någonting som är få förunnat. Att ha en massagepistol innebär möjligheten att frekvent bearbeta muskelgrupper som orsakar problem. Många av dessa kommer man åt själv på ett smidigt sätt. Andra, svåråtkomliga, muskelgrupper kan man behöva hjälp med.

Fördelar med massagepistolen

En av de många fördelarna med en massagepistol är att man kan nå specifika muskler. Manuellt utförd massage kan allt som oftast innefatta större muskelpartier. Detta har sina naturliga fördelar, men att nå på djupet och bearbeta specifika problemområden, är ofta vad som ger direkt effekt.

När man införskaffar en massagepistol får man en rad olika huvuden som kan användas. Vissa är optimala för större mjukdelar medan andra kan aktivera mindre isolerade muskler. Någonting som bör finnas med i tanken, är att det är en kraftig produkt. Börja därför försiktigt för att hitta vilka styrkor och huvuden som ger bäst effekt. Det är sällan man når önskad effekt med högsta effekt rakt över. Kanske är det daglig användning som är mer effektivt för att slippa flera av de muskelrelaterade problem som följer med en kontinuerlig träning på gym eller i natur.

Intresset för massagepistol som redskap har blivit allt större och man kan finna en uppsjö varianter på marknaden. Därtill en rad instruktioner för hur man bäst skall komma åt de muskler man har svårt att avlasta. Se mer om valet av massagepistol på Fitnessfrank.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *