Därför bör du besöka ett spa på Lidingö

Därför bör du besöka ett spa på Lidingö

Att gå på spa betraktas ofta som något av en vardagslyx, även när den inhemska ekonomin går bra. Det är dock viktigt att du tar hand om dig själv, och genom att besöka ett spa på Lidingö kan du göra just detta! Att investera i dig själv är den enskilt bästa investeringen du kan göra. Det bästa med SPA är att det passar både som företagsaktivitet eller som en weekend i det privata för att ladda batterierna.

Så kan en vistelse på ett spa på Lidingö gynna dig

Det finns flera olika hälsofördelar med att gå på spa, oavsett om du väljer att få en massage eller andra behandlingar. Dessa är några av de sätt på vilka ett besök på ett spa på Lidingö kan främja din hälsa:

Minskade nivåer av stresshormoner

Flera studier har visat att en massage kan minska nivåerna av stresshormonet kortisol. Detta leder till att din puls sänks och så även ditt blodtryck. Minskad stress innebär en lägre risk för att du utvecklar högt blodtryck eller andra åkommor.

Ökat immunförsvar

Genom att minska nivåerna av stresshormoner i kroppen kan du genom en spabehandling öka nivåerna av de celler som utgör ditt första försvar mot angripare. Massager och andra behandlingar kan också öka immunförsvaret hos personer som har nedsatt immunförsvar till följd av en sjukdom, till exempel patienter med bröstcancer. Ett förbättrat immunförsvar betyder ökad motståndskraft mot sjukdomar, vilket gör att en spaupplevelse kan betala av sig även ur ett rent ekonomiskt perspektiv genom minskad sjukfrånvaro.

Förbättrat humör

Ett avslappnande besök på ett spa på Lidingö kan i sig vara stämningshöjande nog. Genom de behandlingar du får ökar också nivåerna av de hormoner i hjärnan som får dig att må bra såsom serotonin och dopamin.

Minskad värk

Oavsett om du har migrän, kronisk huvudvärk eller muskelvärk kan spabehandlingar såsom massage eller akupunktur lindra din smärta. Om du har en ihållande huvudvärk bör du besöka ett spa och låta en massage göra underverk för värken!

Lindring av PMS

I en studie på kvinnor med svår PMS fann forskarna att massage kunde minska flera av symptomen, bland annat smärta, humörsvängningar och vätskeansamling. Även om vi här fokuserar mycket på massage, kan även andra spabehandlingar såsom akupunktur, manikyr och pedikyr få dig att må bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *