Vet mer om att göra en hårtransplantation

Vet mer om att göra en hårtransplantation

Hårtransplantation är ett populärt ingrepp, som om det görs rätt, ger naturliga resultat utan komplikationer. Enkelt beskrivet går en hårtransplantation ut på att ta ut hår från den hårigare delen av huvudet, för att sedan sätta fast det på de lite mer kala områdena. Tidigare var det ett ganska omfattande ingrepp, men på senare år har det blivit allt mer skonsamt att utföra – och dessutom med bättre resultat, se exempel på: https://www.xn--hrtransplantation-8qb.net.

Hårtransplantation med modern teknik

Något som är viktigt när ingreppet ska utföras, är att man hittar en klinik man verkligen känner förtroende för. Att transplantera hår är i hög grad ett estetiskt ingrepp, och resultat beror därmed i hög grad just på behandlaren. Bland annat gäller att den som flyttar håret tar hänsyn till färgnyanser och koordinerar efter det, samt att hårlinjen formas på ett naturtroget sätt. Ta din tid och jämför noggrant olika kliniker i landet. Det kan vara värt att resa en bit för att kunna gå till rätt klinik. Trots allt blir en inrikes resa ofta en ganska blygsam kostnad i sammanhanget.

Låt dig inte pressas fram till en hårtransplantation. Det bör vara ett beslut som du funderar över en viss tid. Att noggrant ha övervägt för- och nackdelar innan du bokar en tid är mycket viktigt. Känn dig alltså inte stressad att ta ett beslut snabbt. Är du osäker kring klinikval är ett tips att titta på deras före- och efterbilder och be om referenser till tidigare kunder.

Något annat att ta hänsyn till är själva metoden som används. Det vanligaste i Sverige är att man använder sig av FUE, som brukar beskrivas som den mildaste metoden. Det är också den metod som är mest förekommande i Europa. I USA är det vanligare att man använder sig av FUT, eller strip-metoden,som den också kallas.

Men gör du en hårtransplantation i Sverige är det sannolikt alltså FUE som kommer att användas. Under en omfattande transplantation kan det ta över tio timmar, och under en mindre omfattande transplantation kan det ta under fem timmar. Vanligare är dock att det ligger någonstans däremellan. FUE skiljer sig åt i både pris och utförande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *