Annorlunda hudbehandling

Obehaget som följer att lida av ärr i ansiktet är väldigt svårt att förstå om man själv inte levt med det. Vissa personer föds med en perfekt hy för hela livet, och andra inte. Så är det helt enkelt. Befinner man sig i en grupp av människor som konstant måste skämmas över acne- eller kirurgiärr så blir kampen för ett vackert ansikte en daglig strid. Många överöser sitt ansikte med smink för att gömma ärr, rynkor eller fläckar. Fast sanningen är ju att problemet är kvar när dagen tar slut och man tvättar ansiktet. Istället så bör man behandla roten till problemet, inte symtomen eller konsekvenserna. Om krämer inte hjälper längre, så kanske det är dags att prova på en annan slags hudbehandling.

Vad är micro needling?

Micro needling är precis det man tänker på när man hör det engelska namnet needling för nålning. En hudbehandling där (antingen en dermaroller eller annan apparat) gör små stick med micronålar i hudet, oftast i ansiktet, som tränger in genom epidermisen. Eftersom nålarna gör en minimal invasion på hudlagren så stängs de snabbt, vilket inte lämnar efter sig sår eller nya ärr. Tvärtom så skapar den en ny hud genom att stimulera produktionen av ny och rätt kollagen samt elastinfiber. Kollagen kan ta upp till 6 veckor att produceras helt, men resultaten syns bättre och bättre i upp till 6 månader. Nålarna kan variera i längd, från 0,2 – 3,0 mm. Beroende på patientens hudproblem så används respektive nållängd.

Vem kan använda sig av micro needling

Internet och YouTube vimlar av videor av personer som har använt sig av Dermaroller och fått fina resultat, det finns även många videor av de som har köpt micro needling-produkter av fattig kvalité och istället skadad sin hy. Om man då antar att man skaffar sig bra produkter och kanske proffshjälp, vem skulle då kunna dra till nytta av micro needling? Svaret är:

  • Alla hudtyper kan behandlas
  • Oavsett ålder är micro needling effektivt för många
  • Även på tunn eller skadad hud fungerar micro needling
  • Effektivt mot celluliter
  • Dämpar bristningar visuellt

En bra fördel är att du kan även skaffa hem dig din egen Dermaroller, fast så klart bör man helst inte köpa en med nålar längre är 1,0 – 2,0 mm. Med micro needling kan nu på ett naturligt sätt sätta fart på kroppens egna läkemedel, och med tiden få tillbaka en fin, jämn och frisk hy!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *