Norrköpings utbud av HLR utbildningar

Norrköpings utbud av HLR utbildningar

Norrköping är ingen stor stad, men ändå bor det cirka 140 000 människor där. 140 000 personer som kan drabbas av en olycka, slagsmål eller sjukdom och hjärtstopp eller andningsstopp. Naturligtvis ska man ringa ambulansen, men de minuterna som det tar för den att komma fram är livsavgörande för den drabbade personen. Det är här HLR kommer in: Med hjälp av detta tillvägagångssätt kan man rädda livet på personen. HLR är något som finns över hela världen och just nu pågår ett utbildningsarbete så att människor verkligen kan utföra det på sina medmänniskor. Utbudet av HLR utbildningar är enormt även i Norrköping.

HLR utbildningar i Norrköping: Skapar en hjärtsäker plats

Målet med HLR är att skapa hjärtsäkra platser på skolor, arbetsplatser, dagis och andra offentliga byggnader som bibliotek, idrottshallar och köpcentrum. Kriterierna för en hjärtsäker plats är följande:

  • Rutiner och beredskap: På platsen ska det finnas rutiner och beredskap för att kunna hantera ett plötsligt hjärtstopp eller andningsproblem
  • Strategi för larm: Det ska finnas en strategi om hur man larmar att något har hänt som fört med sig att någon/några har problem med hjärtat eller andningen. Alla som är anställda, är elever eller på något annat sätt har anknytning till den här platsen ska känna till den här strategin.
  • Omedelbar HLR: Om platsen ska räknas som hjärtsäker ska det vara möjligt att omedelbart utföra HLR på de som behöver det.
  • Hjärtstartare: Det ska även finnas en hjärtstartare till hands och behandlingen med denna ska kunna ske efter fem minuter efter att andningsproblemen och hjärtfladdret uppstod
  • Lokalisera: All personal ska kunna lokalisera hjärtstartaren och kunna hantera den vid en olycka.

För att lyckas med att skapa en hjärtsäker plats måste man utbilda människorna i HLR. I Norrköping finns det ett stort utbud av dessa HLR utbildningar.

Kommunen stöttar HLR utbildningar i Norrköping

Även Norrköpings kommun har hoppat på tåget i utbildningsarbetet och förstår innebörden av HLR. De välkomnar aktörer som erbjuder HLR utbildningar i Norrköping med öppna armar och har själva gått i kursen för att även kommunens anställda ska veta hur man kan rädda liv. Dessutom har de placerat hjärtstartare runtom i kommunen som ska kunna användas av människor som kan HLR för att hjälpa någon som drabbats av andningsnöd eller hjärtproblem. Tillsammans med företagen och organisationerna som erbjuder utbildningar i HLR skapar kommunen en hjärtsäker plats i hela staden.

Stadens utbud av HLR utbildningar

De flesta har börjat förstå hur viktigt HLR är och därför är efterfrågan på HLR enormt, även i Norrköping. Fler och fler utbildare har etablerat sig i staden med tidens gång och idag finns det ett otroligt utbud! Specialiserade företag, kliniker, idrottsföreningar, ambulansen och brandförsvaret ger ut kurser i HLR och i hela Norrköping finns dem att hitta. Alla har som mål, tillsammans med kommunen att utbilda ortens invånare så att fler liv kan räddas. Som skola, företag, myndighet eller idrottsklubb är det hur enkelt som helst att hitta utbildare och en kurs som passar er.

HLR är när det händer livsviktigt att kunna och en bra grund lär man sig snabbt, ta hjälp av hlrutbildningnorrköping.se att gå en kurs, lycka till och rå om livet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *