En damcykel för varje kvinna

En damcykel för varje kvinna

Tidigare var det mer eller mindre standard att man som cykeltillverkare tog fram en ny damcykel per år, om man överhuvudtaget hade modeller som riktade sig speciellt till kvinnor. Idag har denna produktkategori vuxit sig större än någonsin tidigare, vilket har medfört att det numera finns cyklar för alla slags kvinnliga cyklister. Det spelar ingen roll vilket ditt mål är, eller huruvida du vill ge dig ut på asfalterade vägar eller tekniskt svåra cykelleder, det finns nästan garanterat en cykel för just dig. Och även om det finns vissa riktigt stiliga rosa cyklar på marknaden för tillfället, är rosa numera långt ifrån ditt enda alternativ när det kommer till färgsättning.

Olika tillverkare tar fram damcyklar på olika sätt

Branschen är uppdelad mellan varumärken som till exempel Liv, som har gjort sig känt för att bygga sina damcyklar från grunden och upp med specifika mått, och andra – de som tror att kvinnor tenderar att föredra samma mått på sina ramar som män. Även den senare kategorin cykeltillverkare lägger dock stort fokus på detaljer såsom sadlar, styren och växlar för att säkerställa att den damcykel som du köper är väl anpassad för kvinnliga cyklister. Vilket av de bägge alternativen du bör titta på beror helt och hållet på din fysiologi och ditt sätt att cykla.

Damcykel med eller utan el

Till 2018 har flera cykeltillverkare hottat upp sina modeller, vilket gör att det finns flera spännande cyklar som lanseras för denna säsong. Liv är förstås en av dessa, och Liv är för övrigt ett varumärke som inte bara ger dig möjlighet att köpa en högkvalitativ damcykel att färdas på i staden eller längs asfalterade vägar – de har länge även varit kända för sina mountainbikes. På sistone har de även utökat sitt utbud med elcyklar framtagna för tuff terräng. Tillverkaren har använt sig av sin 3F-filosofi för att ta fram sina nya damcyklar. Denna filosofi sätter kvinnans fitness, form och funktion i centrum för att ta fram en damcykel som är byggd från grunden för kvinnliga cyklister.

2018 är året då du med lätthet kan hitta en damcykel gjort för just dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *