Traditionella massageformer

Thaimassage hör förmodligen till en av de mer kända traditionella massageformer som än idag är populär. Den här massagetypen har funnits i mer än 2 500 år och kommer, precis som namnet antyder, från Thailand. Vad som verkligen gör den här sortens massage unik är fokuset på kroppens sen-linjer. Sen-linjer går genom kroppen och utgör de energiska markeringarna. Under en Thaimassage använder man sig mycket av stretching men också akupressur. Något som många förknippar med just Thaimassage är att massösen eller massören ofta använder sina egna fötter och sin kroppstyngd under behandlingen. Detta är något som gör att Thaimassage står ut bland övriga traditionella massageformer. Ofta får personen ligga på en tunnare madrass på golvet medan massösen går igenom kroppen med både händer, armbågar, knän och sina fötter.

Här finns information som avser massage som friskvård i Stockholm.

Två varianter av massage

Thaimassage finns i olika variationer, de mest kända är den södra och den norra stilen. Den södra stilen från Bangkok är en tuffare variant av Thaimassage medan den i norr, Chiang Mai, är lite mjukare och försiktigare. Under massagen fokuserar man på kroppens helhet och på hur allt hänger ihop. Smärta i ryggen kan exempelvis grunda sig i problem i fötterna. Det finns en del likheter mellan Thaimassage och Shiatsu eftersom både massageformer använder sig av tryck på särskilda punkter i energilinjerna. Traditionella massageformer som Thaimassage är något som passar de allra flesta, både äldre och yngre, idrottare som kontorsarbetare.

Massage som friskvård

Fotmassage är en populär inriktning inom Thaimassage och något som har goda hälsoeffekter. Då fötterna har extremt många punkter som hänger ihop med hela kroppen kan man uppleva stor förändring och förbättring i hela kroppen, trots att bara fötterna masseras. Blodcirkulationen förbättras också och du kan få hjälp med besvär som migrän, stress och astma. Något som inte många tänker på är att hela kroppen hänger ihop med sina nerver. Genom att massera fötterna kan du behandla spänningar i hela kroppen. Eftersom denna typ av behandlingar inte ingår inom västerländsk medicin är många skeptiska. Men många kan gå i godo för dessa positiva effekter på hela kroppen. Bland annat kan även reproduktiva organ behandlas och den som lider av oregelbunden menstruation kan få hjälp med detta genom specifik behandling av fötterna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *